Festlokal

Agneshills lokaler är inte bara är vackert lantliga med en ostörd vy över öppna fält utan även ligger nära stan, har en egen vigsellokal, en stor ljus matsal, en grön mingelträdgård, två terrasser, ett separat dansgolv med en ordentlig bar, massor av p-platser, och som dessutom ger er förmånen att råda över mat plus ta med egen dryck? På Agneshill har man stor frihet att göra sin stora dag till en unik upplevelse!

Agneshills unika vigsellokal hittar ni i det gamla grishuset, en vacker och välbevarad liten byggnad i röd tegel som ligger separat från själva festlokalen. Väljer ni att ha er vigsel i kyrkan, är denna byggnad en utmärkt ställe att ha fördrinksminglet i vid dåligt väder.

Matsalen rymmer upp till 100 personer och är inrymd i den del av gårdens u-formade stallbyggnad där man förr förvarade betmassa och foder till korna. Många tidstypiska detaljer bevarades i renoveringen vilket bidrar till lokalens speciella rustika atmosfär. Intill matsalen hittar vi således kostallet som fortfarande ser likadant ut som när man sålde de sista korna 1954. Enda skillnaden är att det tillkommit en bardisk och ett uppvärmningskök.

Efter middagen bryter man borden, stänger igen matsalen där personalen ostört kan röja av borden och fortsätter festen i det gamla häststallet. Där finns numera ett redigt dansgolv med bra glid, en ordentlig bar och flera lounge-soffor. I anslutning till dansgolvet finns en möblerad uteplats.

Gården Agneshill i Gessie By utanför Vellinge har funnits i samma släkt sedan 1704 och är fortfarande ett aktivt lantbruk.

Gessie By ligger vid den gamla landsvägen mellan Vellinge och Malmö och Agneshill hittar vi endast på 400 meters skönt gångavstånd från busshållplatsen vid stora vägen, med bussar både till Hyllie Station (10 min) och Malmö C.

Det fina med Agneshill är känslan av att vara på långt ute på landet när man i själva verket befinner sig 10 min från storstan. 

Det bästa sättet att bli förälskad i Agneshill är ett besök!

Välkommen att kontakta Helene för mer information: info@agneshill.se eller ring 0708-970 123