Om

Mitt på den bördiga skånska slätten, på vägen mellan Malmö och Vellinge i den gamla byn Gessie - ligger gården Agneshill. Gården, som aldrig flyttades ut från byn i enskiftesreformen på 1800-talet, har funnits i samma släkt sedan 1704 och är fortfarande ett aktivt lantbruk.

Gårdens varsamt renoverade stallbyggnader rymmer både fest- och vigsellokal där den lantligt romantiska miljön ger bröllopet en vacker inramning. Festlokalens omgivningar och trädgård med utsikt över fält och ängar är en oförglömlig plats för bröllopsfesten!

Agneshills festlokal uppstod 2010/2011 då ett av taken på stallängan behövde renoveras. Korna hade sedan länge flyttat ut och redskapen för spannmålsodling förvarades i andra byggnader, men att lägga pengar på ett stall som inte användes kändes trist.  Så uppstod idén att göra något användbart av längan och valet föll på festlokal!  Första steget blev en stor matsal i den stallbyggnad där man förr förvarade betmassa och foder till korna. Intill matsalen hittar vi således idag det gamla kostallet där tiden nästan stått still sen man sålde de sista korna 1954. Det har bara tillkommit en bardisk och ett uppvärmningskök.  Att det sen skulle bli en lokal för så många bröllopsfester, kunde ingen drömma om. Med tiden har det därför tillkommit en vigsellokal i det gamla grishuset och i det före detta häststallet finns numera en ordentlig bar och ett dansgolv där festen fortsätter efter middagen. 

Det finns nu så mycket kärlek i väggarna från alla fina brudpar som genom åren firat sin kärlek på gården. Alla tidstypiska detaljer som bevarades i renoveringen bidrar också till lokalens speciella rustika men ljusa atmosfär. 

Gessie By ligger vid den gamla landsvägen mellan Vellinge och Malmö och Agneshill hittar vi endast på 400 meters skönt gångavstånd från busshållplatsen vid stora vägen, med bussar både till Hyllie Station (10 min) och Malmö C. Sista bussen från Gessie till Malmö på natten mellan lördag och söndag går kl 02.50 och vill man hellre ta en taxi gör det korta avståndet till stan kostnaden högst rimlig. 

Det fina med Agneshill är känslan av att vara på långt ute på landet när man i själva verket befinner sig 10 min från storstan.