Om

Mitt på den bördiga skånska slätten, på vägen mellan Malmö och Vellinge i den gamla byn Gessie - ligger gården Agneshill. Gården, som aldrig flyttades ut från byn i enskiftesreformen på 1800-talet, har funnits i samma släkt sedan 1704 och är fortfarande ett aktivt lantbruk.

Gårdens varsamt renoverade stallbyggnader rymmer både fest- och vigsellokal där den lantligt romantiska miljön ger bröllopet en vacker inramning. Festlokalens omgivningar och trädgård med utsikt över fält och ängar är en oförglömlig plats för bröllopsfesten!

Att Agneshill blev med festlokal var mest lyckliga omständigheter. 2010 var taket på ena stallängan i så dåligt skick att det riskerade att falla in och att bekosta en omläggning för ett par hundratusen kronor på en byggnad som inte användes kändes hopplöst. Det fanns inte längre några djur i lantbruket och redskapen för spannmålsodling förvarades i andra byggnader. Så uppstod idén att göra något användbart av längan. Valet föll på festlokal med tanke på familjens stundande studentkalas och jämna födelsedagsfester. Det inreddes en stor matsal i byggnaden med nytt tak, i den del av gårdens u-formade stallbyggnad där man förr förvarade betmassa och foder till korna. Intill matsalen hittar vi således idag kostallet som nästan ser likadant ut som när man sålde de sista korna 1954. Skillnaden är att det tillkommit en bardisk och ett uppvärmningskök. Efter renoveringen frågade släkt och vänner om de fick låna eller hyra lokalen för sina fester och efter det var det igång. Men att det skulle bli en lokal för så många bröllopsfester, kunde ingen drömma om. Med tiden har det därför tillkommit en vigsellokal i det gamla grishuset och i det före detta häststallet finns numera en ordentlig bar och ett dansgolv där festen fortsätter efter middagen. 

Det finns nu så mycket kärlek i väggarna på Agneshill, mest från alla fina brudpar som genom åren firat sin kärlek på gården men även tack vare alla tidstypiska detaljer som bevarades i renoveringen och som bidrar till lokalens speciella rustika atmosfär. 

Gessie By ligger vid den gamla landsvägen mellan Vellinge och Malmö och Agneshill hittar vi endast på 400 meters skönt gångavstånd från busshållplatsen vid stora vägen, med bussar både till Hyllie Station (10 min) och Malmö C. Sista bussen från Gessie till Malmö på natten mellan lördag och söndag går kl 02.50 och vill man hellre ta en taxi gör det korta avståndet till stan kostnaden högst rimlig. 

Det fina med Agneshill är känslan av att vara på långt ute på landet när man i själva verket befinner sig 10 min från storstan.