Om Agneshill

Mitt på den bördiga skånska slätten, på vägen mellan Malmö och Vellinge i den gamla byn Gessie - ligger gården Agneshill. Gården, som aldrig flyttades ut från byn i enskiftesreformen på 1800-talet, har funnits i samma släkt sedan 1704 och är fortfarande ett aktivt lantbruk.

Gårdens varsamt renoverade stallbyggnader rymmer både fest- och vigsellokal där den lantligt romantiska miljön ger bröllopet en vacker inramning. Festlokalens omgivningar och trädgård med utsikt över fält och ängar är en oförglömlig plats för bröllopsfesten!

Lokalerna tar form

Första steget mot dagens festlokal var det som nu kallas matsalen i den delen av stallet där man förr förvarade betmassa och foder till korna. Intill matsalen hittar vi således idag det gamla kostallet där tiden nästan stått still sen man sålde de sista korna 1954. Det har bara tillkommit en bardisk och ett prepareringskök.  Att det med tiden skulle bli en lokal för just bröllopsfester, kunde vi inte ens drömma om. Med tiden har det därför tillkommit en vigsellokal i det gamla grishuset och i det före detta häststallet finns numera bar och ett dansgolv där festen fortsätter efter middagen. 

Utrymme för kärlek 

Alla tidstypiska detaljer som bevarades i renoveringen bidrar till lokalens rustika men ljusa atmosfär - just detta samt den kärlek som sitter i väggarna från alla brudpar som firat bröllop på gården, gör Agneshill till en speciell plats. 

Gessie By ligger vid den gamla landsvägen mellan Vellinge och Malmö och Agneshill hittar vi endast på 400 meters skönt gångavstånd från busshållplatsen vid stora vägen, med bussar både till Hyllie Station (10 min) och Malmö C. Sista bussen från Gessie till Malmö på natten mellan lördag och söndag går vid halv 3 snåret och vill man hellre ta en taxi gör det korta avståndet till stan kostnaden högst rimlig. 

Det fina med Agneshill är känslan av att vara på långt ute på landet när man i själva verket befinner sig 10 min från storstan.