Mingelbröllop

MINGELBRÖLLOP

- ett modernt koncept -

Vi älskar dagsbröllop! 

Vår vackra vigsellokal ger vigselceremonin en oförglömlig inramning och vårt unika koncept MINGELBRÖLLOP ger brudparet möjlighet att bjuda nära och kära på en minnesvärd upplevelse i en vacker miljö utan att lägga alla sina besparingar på bröllopsfesten. 

Ett mingelbröllop hos oss startar med en vigselceremoni med släkt och vänner samlade i vår vackra vigsellokal. Den sakrala känslan i lokalen ger vigseln en vacker inramning. Efter ceremonin samlas ni strax utanför vigsellokalen i den lummiga trädgården för mingel med bubbel och tilltugg. Därefter går färden vidare för brudparet att skapa egna minnen tillsammans. Några väljer att på tu man hand checka in på ett romantiskt hotell för en stillsam kvällssupé  med övernattning. Andra tar med de närmaste för en middag på favoritrestaurangen eller en vistelse med god mat och övernattning på ett av våra trevliga närliggande hotell.

Ett mingelbröllop dagtid på Agneshills Gård är ett mer inkluderande sätt att fira bröllop på, för där kan alla närvara, både små barn med spring i benen liksom de riktigt gamla som ofta inte orkar närvara vid kvällsarrangemang. Men framförallt är detta ett koncept där ni som brudpar skapar minnen i en vacker miljö samtidigt som det blir pengar över till annat. Mingelbröllop är ett nytt och väldigt tillåtande sätt att fira bröllop och brudparet bestämmer själv hur de vill skräddarsy dagen – med ”extra allt” eller i enklare form. 

 
 

BRÖLLOPSCEREMONIN

BRÖLLOPS-CEREMONIN

För er som önskar en borglig vigsel med en extra tvist är Agneshill ett perfekt alternativ. Vår vackra vigsellokal med öppet upp i nock har en högtidlig sakral känsla och fin akustik som ger ceremonin en vacker inramning. 

Efter vigseln tar brudparet emot gästernas jubel i den lummiga trädgården strax utanför. Vid regn eller svalt väder, fälls stolarna lätt ihop längs med väggarna och sällskapet har gott om plats att umgås inomhus. Lokalen har både värme och kyla för bästa komfort.

Hos oss är ni alltid enda sällskapet och det kommer aldrig någon efter er som ska in i lokalen samma dag.

Ni väljer själva vem som förrättar vigseln. En lista över vigselförrättare finns på kommunens hemsida: Vigseförrättare Vellinge

VACKER LOKAL

Vi erbjuder varsamt renoverade lokaler med storslagen utsikt över fälten och de skånska vidderna. Vigsellokalens lantligt romantiska miljö ger bröllopet en vacker inramning. Alla tidstypiska detaljer som bevarades i renoveringen bidrar till lokalens rustika men ljusa atmosfär. Just detta, samt all kärlek som sitter i väggarna från alla brudpar som firat bröllop på gården, gör Agneshills vigsellokal till en väldigt speciell plats. 

Vigsellokalen har plats för upp till 100 personer. Det finns gott om eluttag, tre vita runda bord och vita trästolar. Vi möblerar lokalen efter ert önskemål. De flesta väljer att placera sina gäster på två sidor med en gång i mitten, likt en kyrka, men det går precis lika bra att möblera i en halvcirkel eftersom lokalen har två ingångar.  Lyktor och ljusstakar, en vas med färska blommor efter säsong samt en musikanläggning i form av en aktiv högtalare ingår. 

SNITTAR OCH MINGEL

Efter vigseln tar brudparet emot gästernas gratulationer strax utanför vigsellokalen, och därefter fortsätter firandet med bubbel och snittar i vår lummiga, möblerade trädgård. Vid regn eller svalt väder finns det gott om plats för sällskapet att umgås och mingla inomhus. 

I vårt paket ingår glas och porslin, dukar och servetter. Hos oss har ni alltid förmånen att ta med egen dryck. Denna lämnas i våra rymliga kylar dagen innan. Ni har även möjlighet att ta med eget tilltugg, eller så beställer ni matiga snittar genom oss. Kostnad för serveringspersonal tillkommer vid större sällskap. 

Ett mingelbröllop hos oss varar normalt i 3-4 timmar. Vid en vigsel kl 14, anländer ofta brudparet till gården kl 13 för att landa en stund tillsammans. Ceremonin tar ca 30 minuter och därefter pågår minglet till ca kl 17 då det är dags att runda av och fortsätta vidare till nästa sköna ställe. 

Detta ingår

Hos oss ingår allt förbrukningsmaterial som tvål, toapapper, stearinljus samt slutstädning och disk av champagne- och vattenglas. För minglet har vi champagneglas, vattenglas, champagnekylare, vattenbehållare med kran, serveringsfat, vaser, ljusstakar, marshallhållare samt eldkorgar. Det finns en ljudanläggning i vigsellokalen som går bra att flytta med ut i trädgården. Vi har alltid färska blommor efter säsong i entré och vigsellokal. På toaletten finns små vita frottéhanddukar, blommor och tända ljus. Det enda ni behöver ta med är egen dryck och om ni önskar speciella dekorationer i vigsellokalen. 

kalender

Här visas vilka helger som är lediga för ett festligt mingelbröllop på Agneshill

2022

Januari – juni

Stängt för renovering

2023

Januari – mars 

Stängt – vi håller vintervila
 

2024

Januari – mars

Stängt – vi håller vintervila

2022

Juli – november

Hösten på Agneshill är fullbokad! Välkommen att kika på lediga datum från och med april 2023

December

Stängt – vi håller vintervila

 

2023

April 

8 april PÅSKAFTON

15 april Ledigt 

22 april BOKAD 

29 april Ledigt

Maj 

6 maj Ledigt 

13 maj Ledigt 

20 maj BOKAD

27 maj Ledigt 

Juni 

3 juni Ledigt 

10 juni Ledigt 

17 juni Ledigt 

24 juni Ledigt 

Juli 

1 juli Ledigt 

8 juli Ledigt 

15 juli BOKAD

22 juli Ledigt 

29 juli Ledigt 

Augusti 

5 augusti Ledigt 

12 augusti Ledigt 

19 augusti Ledigt 

26 augusti Ledigt 

September 

2 september Ledigt 

9 september Ledigt 

16 september Ledigt 

23 september Ledigt 

30 september Ledigt 

Oktober 

7 oktober BOKAT

14 oktober Ledigt 

21 oktober Ledigt 

28 oktober Ledigt 

November 

4 november Ledigt

11 november Ledigt

18 november Ledigt 

25 november Ledigt 

December

Stängt – i håller vintervila 

 

2024

Mars

April 

Maj 

Juni 

Juli 

Augusti 

September 

Oktober 

November 

December 

Intresseförfrågan

Är du intresserad av ett mingelbröllop på Agneshills Gård?
Varmt välkommen att kontakta oss via formuläret:

Galleri

De fina bilderna här i galleriet kommer från några härliga hejdundrande bröllopsfester som vi haft på gården genom åren. Ett stort varmt kärleksfullt TACK till er som så frikostigt valt att dela med sig av bilderna från er stora dag som inspiration för andra.