Konstkurser

målarkurser på agneshill

Välkommen på kurs i måleri i Agneshills ljusa och rymliga konstateljé!

Hösten 2023 erbjuder vi två parallella terminskurser; en grundkurs på tisdagar och en fortsättningskurs på torsdagar i populära Intuitivt måleri & meditation. Förutom de två terminskurserna, arrangerar vi även spännande helgkurser för dig som vill måla koncentrerat en hel helg.

Kommande kursevent öppna för allmänheten på Agneshill Gård i Gessie: 

26-27/8 Helgkurs i Intuitivt måleri & meditation, lördag och söndag kl 10-16. Anmäl er här: mariacollinder.se

2/9 Öppet Hus i konstateljén med elevutställning kl 12-15. Varmt välkomna!

21-22/10 Helgkurs i måleri ”Expressiva landskap”, lördag och söndag kl 10-16. Anmäl er här: mariacollinder.se

18-19/11 Helgkurs i Intuitivt måleri & meditation, lördag och söndag 10-16. Anmäl er här: mariacollinder.se

terminskurser

Intiutivt måleri & meditation – GRUNDKURS

Tisdagar med start 5/9 ses vi 14 gånger under hösten för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde. I slutet av kursen har vi en utställning tillsammans med mina andra kurser i utställningshallen.

Syfte

Syftet med kursen är djup personlig transformation via healingmeditationer och intuitivt uttryckande måleri.

Du får förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupar dina färdigheter inom måleriet via kompositionslära, färglära och teori/praktik. Vi börjar varje tillfälle med en spännande meditation eller trumresa. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken. Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys.

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 tisdag eftermiddagar 14 tillfällen med start 5/9 och avslutning 12/12. 
Tillfällen: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12 och avslutning 12/12. Uppehåll höstlovet v 44.
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 10 000 kr plus 2 500 kr i anmälningsavgift. Early Bird: 500 kr rabatt på anmälningsavgiften om du anmäler dig före 5/7 2023. 
Anmälan:  
Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Målgrupp

Passar dig som målat lite tidigare men vill fördjupa dina kunskaper och utveckla dina inre världar. Bra om du är van att visualisera. 

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos Maria Collinder. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet. 

Intiutivt måleri & meditation – FORTSÄTTNING

Torsdagar med start 7/9 ses vi 14 gånger under hösten för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde.

Syfte

Syftet med kursen är djup personlig transformation via healingmeditationer och intuitivt uttryckande måleri. Du får förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupar dina färdigheter inom måleriet via kompositionslära, färglära och teori/praktik. Vi börjar varje tillfälle med en kortare meditation. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken.Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys.

Vårens kurs fokuserar på djupdykning i komposition, färglära, olika måleritekniker och andliga teman.

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 torsdag eftermiddagar 14 tillfällen med start 7/9 och avslutning 14/12. 
Tillfällen: 7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12 och avslutning 14/12 Uppehåll höstlovet v 44.
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 12 500 SEK varav 2 500 SEK anmälningsavgift. 
Anmälan:  
Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Målgrupp

För dig som söker en trygg grupp att inspireras och utvecklas med, både personligt och i ditt måleri. Du har gått grundkursen i Intuitivt måleri & meditation tidigare och vill fortsätta din resa. Vi dyker djupare ner i healingmetoder och meditation, och utvecklar våra måleritekniker.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos Maria Collinder. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet. 

helgkurser

HELGKURS - INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION

Trumresa
Konskurs
Elever på konstkurs
konstateljé

Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade healingmeditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abstrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde interfolierat med bildanalyser och målarteori.

Kursinformation 

Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. De guidade meditationerna brukar jag skräddarsy efter gruppens sammansättning och nivå. Du får lära dig att aktivera din andliga uppkoppling och träffa dina guider och kraftdjur.

Vi går också igenom färglära, lite om komposition, valörer och kontraster. Du får alltså både lite grundläggande målerikunskap och insikter kring hur man arbetar i intuitivt flöde.

Vi bjuder på fika med kaffe/te, frukt, kakor och glutenfritt. Du tar med egen lunchlåda. Uppvärmningsmöjligheter finns på plats (mikro).

OBS! Vill du fördjupa dig, kan du gå terminskursen Intuitivt måleri & meditation grund som startar i september.

Läs mer här: Intuitivt måleri & meditation grundkurs eller om du gått tidigare för mig på grundkursen kan du välja Intuitivt måleri & meditation fortsättning. Eller så kan du gå två helgkurser om du vill.

Augusti 2023

Tid: Lör-sön 26-27/8 kl 10-16. Ateljén är öppen längre på em på lördagen om man vill stanna och måla.
Plats: Agneshills gård i Gessie
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 3 590 SEK
Anmälan: Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg.

November 2023

Tid: Lör-sön 18-19/11 kl 10-16. Ateljén är öppen längre på em på lördagen om man vill stanna och måla.
Plats: Agneshills gård i Gessie
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 3 590 SEK
Anmälan: Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg.

Målgrupp 

För dig som är nyfiken på spänningsfältet mellan meditation och måleri. Passar både dig som målat tidigare men vill fördjupa dina kunskaper och även dig som inte målat mycket tidigare. Bra om du är van att visualisera då det är guidade healingmeditationer.

Material 

Material ingår inte i kursavgiften. Du får en materiallista inför kursstarten och du handlar bäst på Drewex i Malmö om du bor i Skåne. De har generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos Maria Collinder. Är ni flera som går tillsammans kan ni köpa färger ihop och dela.

HELGKURS - EXPRESSIVA LANDSKAP

Oktober 2023

Den 21-22 oktober utforskar vi grunderna i expressivt måleri tillsammans. Längtar du efter att kasta loss och måla expressiva landskap så är detta kursen för dig. Kanske är du nybörjare och vet inte hur du ska komma igång med måleriet. Kanske har du målat ett tag och börjat uppskatta de inre världarna och energin som kommer igenom när man släpper förlagorna. Vi går igenom hur du navigerar förbi fallgropar som gytter och färgsås, hur du renodlar koncept och du får träna på att stanna i tid. Du får lära dig färglära och kompositionsregler, kontrastverkan och hur penseldragen och färgerna förmedlar energi. Varje tillfälle startar vi med en teoretisk genomgång och fikastund. På söndagen avslutar vi i konsthallen med en liten gemensam utställning för varandra.

Vi bjuder på fika med frukt, kakor, kex och glutenfritt alternativ båda dagarna. Lunch tar du med själv, mikro finns.

Innehåll 

Du kommer att få arbeta med bland annat:

  • Kompositionslära
  • Färglära: Hur får jag färger att sjunga
  • Linjens betydelse
  • Måla med infärgad grund, imprimetur
  • Måla vått i vått, a la prima
  • Materiallära: Vad kan man göra med spacklar, rollers, svampar, rinningar, pinnar
  • Valörer och kontraster

Målgrupp 

Detta är en kurs som passar både nybörjare, dig som målat lite mer men vill måla utan förlagor och dig som gillar expressivt måleri men inte målat särskilt mycket tidigare. Vi fokuserar på att komma loss utan prestation.

Kursinformation

Tid: Lör-sön 21-22/10 kl 10-16. 12 kurstimmar totalt. Ateljén är öppen längre om man vill stanna kvar och måla på lördagen.
Plats: Agneshills gård i Gessie strax söder om Malmö
Platser: 12
Pris: 3 590 SEK. Material tillkommer
Anmälan:  Anmälan är bindande. Avgift återfås mot läkarintyg.

Material

Du får en materiallista inför kursstart. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos Maria Collinder.

Abstrakt måleri
Abstrakt konst

kalender

2023

Januari  

Stängt – vi håller vintervila

Februari

11/2 Öppet Hus i ateljén kl 12-15

Mars

10-11/3 Helgworkshop Expressiva landskap

April

4-10/4 Påsk – ingen kurs 

Maj 

13-14/5  Helgkurs Intuitivt måleri & meditation  

Juni   

Juli

Augusti

26-27/8  Helgkurs Intuitivt måleri & meditation   

September 

2/9 Öppet Hus i ateljén och elevutställning kl 12-15 

5/9 Terminsstart för grundkursen i Intuitivt måleri & meditation 

7/9 Terminsstart för fortsättningskursen i Intuitivt måleri & meditation

Oktober

21-22/10 Helgkurs Intuitivt måleri & meditation

November

18-19/11 Helgkurs Expressiva landskap

2024

Januari – februari 

Stängt – vi håller vintervila

2025

Januari – februari 

Stängt – vi håller vintervila

Intresseförfrågan

Är du intresserad av gå en målarkurs på Agneshills Gård?
Varmt välkommen att kontakta oss via formuläret: