Konstkurser

målarkurser på agneshill

Välkommen på kurs i måleri i Agneshills ljusa och rymliga konstateljé!

Hösten 2023 erbjuder vi två parallella terminskurser; en grundkurs på tisdagar och en fortsättningskurs på torsdagar i populära Intuitivt måleri & meditation. Förutom de två terminskurserna, arrangerar vi även spännande helgkurser för dig som vill måla koncentrerat en hel helg. 

TERMINSKURSER

Intiutivt måleri & meditation – GRUNDKURS

Tisdagar med start 5/9 ses vi 14 gånger under hösten för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde. I slutet av kursen har vi en utställning tillsammans med mina andra kurser i utställningshallen.

Syfte

Syftet med kursen är djup personlig transformation via healingmeditationer och intuitivt uttryckande måleri.

Du får förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupar dina färdigheter inom måleriet via kompositionslära, färglära och teori/praktik. Vi börjar varje tillfälle med en spännande meditation eller trumresa. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken. Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys.

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 tisdag eftermiddagar 14 tillfällen med start 5/9 och avslutning 12/12. 
Tillfällen: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12 och avslutning 12/12. Uppehåll höstlovet v 44.
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 10 000 kr plus 2 500 kr i anmälningsavgift. Early Bird: 500 kr rabatt på anmälningsavgiften om du anmäler dig före 5/7 2023. 
Anmälan:  
Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Målgrupp

Passar dig som målat lite tidigare men vill fördjupa dina kunskaper och utveckla dina inre världar. Bra om du är van att visualisera. 

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos Maria Collinder. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet. 

Intiutivt måleri & meditation – FORTSÄTTNING

Torsdagar med start 7/9 ses vi 14 gånger under hösten för en djupdykning i färger, komposition och glädje. Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade meditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abtrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde.

Syfte

Syftet med kursen är djup personlig transformation via healingmeditationer och intuitivt uttryckande måleri. Du får förståelse för en intuitiv arbetsprocess och fördjupar dina färdigheter inom måleriet via kompositionslära, färglära och teori/praktik. Vi börjar varje tillfälle med en kortare meditation. Utifrån denna inre process går vi vidare med måleriet där vi sätter färg och form på duken.Måleriet varvas med bildgenomgångar och bildanalys.

Vårens kurs fokuserar på djupdykning i komposition, färglära, olika måleritekniker och andliga teman.

Kursinformation

Tid:  Kl 12.30-17 torsdag eftermiddagar 14 tillfällen med start 7/9 och avslutning 14/12. 
Tillfällen: 7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12 och avslutning 14/12 Uppehåll höstlovet v 44.
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 12 500 SEK varav 2 500 SEK anmälningsavgift. 
Anmälan:  
Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas dock inte.

Målgrupp

För dig som söker en trygg grupp att inspireras och utvecklas med, både personligt och i ditt måleri. Du har gått grundkursen i Intuitivt måleri & meditation tidigare och vill fortsätta din resa. Vi dyker djupare ner i healingmetoder och meditation, och utvecklar våra måleritekniker.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av mig vilken typ av material du behöver införskaffa. Du handlar bäst på Drewex i Malmö som generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos Maria Collinder. Annars finns Konstnärernas Centralköp på nätet. 

HELGKURSER

Trumresa
Konskurs
Elever på konstkurs

HELGWORKSHOP INTUITIVT MÅLERI & MEDITATION

Kombinationen måleri och meditation är en intressant process. I meditation försätts hjärnan i betydligt långsammare hjärnvågor. Vi får tillgång till ett fält av information som vi annars inte alltid är mottagliga för. Gemensamt för många genier och forskare som gjort upptäckter som förändrat vår värld, är att de har haft tillgång till detta vidsträckta fält av information. Detta kallas också för kanalisering.

Då vi mediterar, blir detta fält starkare och insikter och bilder flyter in i vårt medvetande. Att kombinera guidade healingmeditationer med måleri gör att vi kan få ner våra insikter på duk eller papper, en transformerande upplevelse. Lysande abstrakta färgfält, landskap, figurer, kraftdjur, och ansikten kan få liv på duken. Vi jobbar i ett intuitivt flöde interfolierat med bildanalyser och målarteori.

Kursinformation 

Vi börjar varje tillfälle med en guidad healingmeditation för att få helande insikter samt inspiration till måleriet. De guidade meditationerna brukar jag skräddarsy efter gruppens sammansättning och nivå. Du får lära dig att aktivera din andliga uppkoppling och träffa dina guider och kraftdjur.

Vi går också igenom färglära, lite om komposition, valörer och kontraster. Du får alltså både lite grundläggande målerikunskap och insikter kring hur man arbetar i intuitivt flöde.

Vi bjuder på fika med kaffe/te, frukt, kakor och glutenfritt. Du tar med egen lunchlåda. Uppvärmningsmöjligheter finns på plats (mikro).

Kursdetaljer – 2 separata kurser

Maj

Tid: Lör-sön 13-14/5 kl 10-16. Ateljén är öppen längre på em på lördagen om man vill stanna och måla.
Plats: Agneshills gård i Gessie
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 3 590 SEK
Anmälan:  Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg.

Augusti

Tid: Lör-sön 26-27/8 kl 10-16. Ateljén är öppen längre på em på lördagen om man vill stanna och måla.
Plats: Agneshills gård i Gessie
Lärare: Maria Collinder
Platser: 12
Pris: 3 590 SEK
Anmälan: Anmälan är bindande. Kursavgift återbetalas mot uppvisat läkarintyg.

OBS! Vill du fördjupa dig kan du med fördel gå båda.

Målgrupp 

För dig som är nyfiken på spänningsfältet mellan meditation och måleri. Passar både dig som målat tidigare men vill fördjupa dina kunskaper och även dig som inte målat mycket tidigare. Bra om du är van att visualisera då det är guidade healingmeditationer.

Material 

Material ingår inte i kursavgiften. Du får en materiallista inför kursstarten och du handlar bäst på Drewex i Malmö om du bor i Skåne. De har generellt har låga priser. Hos Ljungbergs Artist i Lund får du 10% om du uppger att du går hos Maria Collinder. Är ni flera som går tillsammans kan ni köpa färger ihop och dela.

Abstrakt konst

kalender

2023

Januari  

Stängt – vi håller vintervila

Februari

11/2 Öppet Hus i ateljén kl 12-15

Mars

10-11/3 Helgworkshop Expressiva landskap

April

4-10/4 Påsk – ingen kurs 

Maj 

13-14/5  Helgkurs Intuitivt måleri & meditation  

Juni   

Juli

Augusti

26-27/8  Helgkurs Intuitivt måleri & meditation   

September 

2/9 Öppet Hus i ateljén och elevutställning 

5/9 Terminsstart för grundkursen i Intuitivt måleri & meditation 

7/9 Terminsstart för fortsättningskursen i Intuitivt måleri & meditation

Oktober

21-22/10 Helgkurs Intuitivt måleri & meditation

November

18-19/11 Helgkurs Expressiva landskap

2024

Januari – februari 

Stängt – vi håller vintervila

2025

Januari – februari 

Stängt – vi håller vintervila

Intresseförfrågan

Är du intresserad av gå en målarkurs på Agneshills Gård?
Varmt välkommen att kontakta oss via formuläret: